Verkkopedagogiikka

Opetushenkilöstön kompetenssit ja tulevaisuuden oppimisverkostot

EdMedia 2011 - World Conference on Educational Multimedia, Hypermedia & Telecommunications (Lissabon 28.6.-1.7.2011). Day 3.

* Play games to learn: Pre-service teacher development
Alustuksen ajatukset kytkeytyvät pitkälti vygotskylaiseen lähikehityksen vyöhykkeeseen sekä strukturalismiin. Huomioidaan merkkien ja symbolien kulttuuriset konstruktiot ja tulkinnat sekä yksilölliset tulkinnat (esim. värien tulkinta, vrt. massamedia tulkinta). Lisäksi huomioidaan inter- ja intraspykologinen ulottuvuus.
    Oppimiseen vaikuttavat aina sekä psykologiset että kulttuuriset välineet, esim. kynä ja paperi voivat olla työkaluja, jotka auttavat ongelmanratkaisussa. Informaation opettaminen pitää lopettaa, sen sijaan pitää opettaa ajattelemaan. Peli on aina väline, jonka avulla opitaan jotain muuta.

* Some conceptual aspects about triad: Netiquette - Juveniles - Education
Bulgarian kielessä on kaksi eri sanaa, jotka molemmat kääntyvät "education" (intervention - education). Netiquette-käsite on bulgarian kielessä negatiivinen, koska ´net´ merkitsee ´ei´.
Juvenile-käsitteen määrittelyä, yhteys käsitteeseen “e-generation”, yhteiskuntamme luovin ryhmä. He laativat netiketin, koska he elävät kyseisessä ympäristössä. Vanhemmat ovat eri sukupolvea eivätkä siten ole samalla tavalla sisällä verkossa tapahtuvasta. Heillä on mahdollisuus soveltaa ongelmanratkaisuaan ainoastaan oman sukupolvensa kontekstista käsin. Kouluun oma netikettimalli, joka voisi tukea nuoria, opettajia, vanhempia ja yhteiskuntaa.

Halol Jubranin runo: "Your children are not your children..."


* How not to think about technology in education
Tässä keskustellaan tutkimuksenteosta ja tieteellisyyden kriteereistä, i.e. kunnollisesta käsitteenmäärittelystä, teorian merkityksestä.

* Connectivism and networked learning
Taustana ajatus siitä, että kaikki oppimisteoriat ja käsitteet nousevat vanhemmasta taustasta. Tässä on näkökulmana oppiminen prosessina. Mikä mahdollistaa ja vastaavasti estää konnektiivisuuden? Informaatiotulva vaikuttaa kaiken informaation suodattamiseen; on eri asia lukea viittä blogia kuin tilata 300 blogin syöte - kuinka filtteröidä?
    Yhteisöt ja verkostot nähdään entiteetteinä sinällään; "altering by connecting" i.e. uusien yhteyksien syntyessä verkosto muuttuu: create, alter, extend, transform. Samoin käy informaation ja tiedon kohdalla silloin, kun kyse on prosessista. Kommentointi muodostaa oman ekosysteemin. Everyone shares everyone creates -> open teaching/learning.

Entäpä konnektivismi oppimisteoriana? Mitä ovat eri toimijoiden roolit? Käsitteiden merkitys nähdään olevan lähinnä siinä, että uudet kentälle tulijat voivat saada käsityksen siitä, mistä on kyse. Tämänhetkisestä tutkimuksesta suuri osa liittyy orienting strategioihin, näiden sijaan pitäisi alkaa keskittyä enemmän kokemuksiin ja käytäntöihin.


* What do Interactive Whiteboards and Tablet PCs bring to a classroom?
Future Japan project. Interaktiivista taulua käytetään oman näytön jakamiseen, arvioimiseen, yhteiseen työskentelyyn. Pelkkä teknologia ei kuitenkaan riitä luomaan tulevaisuuden koulua. Yhteisöllinen oppiminen luokkahuoneen ulkopuolella tekee oppimisesta autenttista.

--

Konferenssin järjestäjä Association for the Advancement of Computing in Education (AACE).

Katselukerrat: 80

Kommentti

Sinun tulee olla Verkkopedagogiikka:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Verkkopedagogiikka

Pedagoginen täydennyskoulutus

Pedagogisen täydennyskoulutuksen Oppiminen ja opettaminen muuttuvissa ympäristöissä (OOMY) lukuvuoden 2011-2012 pääteemoina ovat verkko vaikuttamisen välineenä sekä koulun ja opettajuuden muuttuminen.

Osallistu yksittäisiin pajoihin tai suorita koulutuskokonaisuus (4-16 ov / 6-24 op), joka tukee kehittymistäsi työssäsi.

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää!

Lue lisää koulutusohjelmasta!


Blogiartikkelit

Belcanto laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna

Lähettänyt: Inari Gebhard, 18. maaliskuu 2020 kello 15:07

Inarti Gebhard : Belcanto laulunopetusta

Lähettänyt: Inari Gebhard, 18. maaliskuu 2020 kello 15:00

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna

Lähettänyt: Inari Gebhard, 22. elokuu 2018 kello 17:29

CICERO Learning -uutiskirje 6/2011 – joulukuu

Lähettänyt: Hannu Linturi, 5. tammikuu 2012 kello 07:57

Tapahtumat

Merkki

Lataa...

Oppaita ja opastusta välineisiin Mediapajasta

Halutko syventää teknistä osaamistasi? Otavassa on valittavana monia oppimispolkuja sosiaalisen median tiedottajakurssista aina audiovisuaalisen alan ammattitutkintoon saakka. Käytännössä ilmoittaudut yhdelle kurssille mutta voit poimia sisältöjä tarpeittesi mukaan.

Tutustu Mediapajaan!

Muut pajat

Muut pajat

Verkkopedagogiikan foorumi

SOMETU

Mediakasvatus.tv

© 2020   Created by Jukka Tikkanen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot