Verkkopedagogiikka

Opetushenkilöstön kompetenssit ja tulevaisuuden oppimisverkostot

EdMedia 2011 - World Conference on Educational Multimedia, Hypermedia & Telecommunications (Lissabon 28.6.-1.7.2011). Day 1.

Keynote: Why networked learning matters (Alec Couros)
Couroksen näkökulmana oli sosiaalisen median ja ennen kaikkea jakamisen merkitys yksittäiselle ihmiselle. Hänelle tärkeää on nähdä lapsensa jaettujen kuvavirtojen kautta silloin, kun hän on työmatkoilla. Valokuvaamisen ja kuvien jakamisen kautta pääsee myös katsomaan, miltä maailma näyttää eri perheenjäsenten silmin. Couros kuvaili sitä, miten diginatiivit kasvavat jakamisen ja yhdessä tekemisen tapoihin ja uusiin välineisiin. Diginatiivien suhtautuminen julkinen-yksityinen-jatkumoon on erilainen kuin digi-imigranttien. Couros kuvaili sitä, miten ihmisten suhtautumistavoista voi saada selville heidän verkkoläsnäolonsa kautta.

* A Learning analytic approach to identify attributes of learners and...
Tutkimus, joka liittyi siihen, miten opiskelijat arvioivat itseään.

* A metaphoric reasoning and the classification of eteaching/elearnin...
Tutkimus yksityisen ja julkisen suhteista, esimerkiksi yksityisistä ja julkisista tiloista ja niiden vartionnista (esim. lentoasemat). Sosiaalinen media kohtaamispaikkana.

* Teaching the Net Generation: Exploring Networked Learning and Digit...
Digi-imigrantit haluavat, että heille kerrotaan asioista siinä missä diginatiivit haluavat löytää itse. Prosumerism, prosumer i.e. professional consumer eli ajatus siitä, että "mennään sinne, missä kalat ovat". Prosumerism is customizable, convenient, connective, collaborative. Omien töiden jakaminen verkkoon lisää sitoutumista ja osallisuutta sekä miellyttävyyttä ja konnektiivisuutta. Puheenvuorossa kehotettiin kuitenkin huomioimaan myöhemmän urakehityksen kannalta, mitä minnekin postaa.

* Humanizing Higher Education through Digital Storytelling
Tarkoituksena oli selvittää, keitä opiskelijamme oikein ovat. Pyrkimyksenä saada opiskelijan oma ääni esiin, verrattuna siihen, että opettajat muodostaisivat käsityksiä ensivaikutelman ja oletusten perusteella. DST-suppilo tekee synteesin itsestä, identiteetistä, itseilmaisusta, tunteista ja tarinasta yhdistettynä korkeakoulutukseen ja tvt:aan.

* Using Worked Examples in the Service of Portfolio Assessment
Esittelyssä quest atlantis interface, pelillinen virtuaalimaailma. Kyseessä on digital media learning. Siinä tarina liittyy johonkin ongelmaan, ja opiskelijalta pyydetään siihen neuvoa. Opiskelija ratkaisee ongelman ja kirjoittaa raportin projektinsa edistymisestä. DML:ssä opettajat voidaan nähdä oppimisympäristöjen designereina.

* A Preliminary Research on Developing a Leaflet for Organizational I...
Miten portfolio toimii kurssi- tai oppimispäiväkirjana? Opiskelija kirjaa oppimansa jokaisen kurssin jälkeen, koko lukukauden jälkeen reflektointi ja lopuksi arviointi. Prosessi muotoillaan showcaseksi, kuvaillaan tavoitteet, se mistä lähdetty liikkeelle, ja se mihin on päädytty. Malli tukee informaation jakamista ja molemminpuolisen ymmärryksen syntymistä ohjauksen eri vaiheissa.

Mallissa portfoliota pidetään keskustelevana dokumenttina ja työmuotona. Käytössä on sekä summatiivinen että formatiivinen portfolio. Formatiivisen opiskelija jakaa tiedekunnalle, joka kommentoi sen, sitten opiskelija taas arvioi.


* Web 2.0 – Technological Trends that are Enhancing Education

--

Konferenssin järjestäjä Association for the Advancement of Computing in Education (AACE).

Katselukerrat: 74

Kommentti

Sinun tulee olla Verkkopedagogiikka:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Verkkopedagogiikka

Pedagoginen täydennyskoulutus

Pedagogisen täydennyskoulutuksen Oppiminen ja opettaminen muuttuvissa ympäristöissä (OOMY) lukuvuoden 2011-2012 pääteemoina ovat verkko vaikuttamisen välineenä sekä koulun ja opettajuuden muuttuminen.

Osallistu yksittäisiin pajoihin tai suorita koulutuskokonaisuus (4-16 ov / 6-24 op), joka tukee kehittymistäsi työssäsi.

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää!

Lue lisää koulutusohjelmasta!


Blogiartikkelit

Belcanto laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna

Lähettänyt: Inari Gebhard, 18. maaliskuu 2020 kello 15:07

Inarti Gebhard : Belcanto laulunopetusta

Lähettänyt: Inari Gebhard, 18. maaliskuu 2020 kello 15:00

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna

Lähettänyt: Inari Gebhard, 22. elokuu 2018 kello 17:29

CICERO Learning -uutiskirje 6/2011 – joulukuu

Lähettänyt: Hannu Linturi, 5. tammikuu 2012 kello 07:57

Tapahtumat

Merkki

Lataa...

Oppaita ja opastusta välineisiin Mediapajasta

Halutko syventää teknistä osaamistasi? Otavassa on valittavana monia oppimispolkuja sosiaalisen median tiedottajakurssista aina audiovisuaalisen alan ammattitutkintoon saakka. Käytännössä ilmoittaudut yhdelle kurssille mutta voit poimia sisältöjä tarpeittesi mukaan.

Tutustu Mediapajaan!

Muut pajat

Muut pajat

Verkkopedagogiikan foorumi

SOMETU

Mediakasvatus.tv

© 2020   Created by Jukka Tikkanen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot