Verkkopedagogiikka

Opetushenkilöstön kompetenssit ja tulevaisuuden oppimisverkostot

Mauri Laakso:n blogi (7)

Pajojen pelijuonne sai oman sivun

Pelioppimisesta kiinnostuneet saivatoman sivunsa, jossa työskentely tapahtuu aina kuukauden pajan pelijuonteen aiheen parissa. Tällä kertaa se on arviointi. Pajassa taas uusi asiantuntija esittelee oman…

Jatka

Lisännyt Mauri Laakso 15. syyskuu 2011 11:00 — Ei kommentteja

Peli oppimisen välineenä Lissabonin Aace-konferenssissa kesäkuussa

Istuin neljä päivää kynä kuumana Lissabonin yliopiston kirjallisuustieteen rakennuksessa, joten ammennettavaa riittää pitkälle syksyyn. Tässä päällimmäisiä peliajatuksia:

Chrystal Island on 3D-teknologiaan perustuva virtuaalimaailma, jossa pyritään luomaan oppimisen konteksti reaalimaailman monimuotoisista ilmiöistä.  Pelissä ratkaistaan peliroolien kautta tehtyjen tutkimusten avulla virtuaalimaailmaan luotuja ongelmia yhteisöllisesti tai yksilöllisesti. Lähtökohtana on…

Jatka

Lisännyt Mauri Laakso 21. heinäkuu 2011 21:00 — Ei kommentteja

Joukkoistaminen tulevaisuuden työpanoksen jakamista

Tulevaisuuden tapa lisätä yleistä hyvin vointia lisääviä palveluja on jakaa tehtävät suuren kansan osan tehtäväksi niin, että muutaman tunnin työpanos tuottaa yhteisölliseksi työpanokseksi muutettuna satojen miestyövuosien työn. 

 

Viitteitä tällaisesta voidaan tulkita olevan  Micro Taskin Kansalliskirjastolle suunnittelemat myyräpelit, joiden tavoitteena on pelien pelaamisen avulla tarkistuttaa kansalla skannatut aineistot. Digitaalinen arkisto tulee olemaan kaikkien…

Jatka

Lisännyt Mauri Laakso 13. helmikuu 2011 16:39 — Ei kommentteja

Peli, oppiminen ja arviointi.

Arvioinnin tulee olla oikeudenmukaista, läpinakyvää, luotettavaa ja monipuolista. Sen on mitattava oikeita asioita ja annettava mahdollisuus erilaisille oppijoille. Osallistavan oppimisen ja toiminnan tuottamat kokemukset muuttuvat tiedoksi reflektion kautta, jolloin keskeisessä roolissa on opettajan ohjaaminen. Arvioinnin on oltava myös kannustavaa ja ennustavaa. 

 

Itsearvioinnin tavoitteena on kehittää metakognitiivisia taitoja, jolloin ymmärrys itseen ja muiden olioiden…

Jatka

Lisännyt Mauri Laakso 13. helmikuu 2011 16:30 — Ei kommentteja

Pelipajaa odotellessa

Pelipedagogiikan opetuskäytössä keskeistä on konteksti. Tällä tarkoitan sitä, että pelillä on kiinteä suhde ympärillä olevaan opiskeltavaan kokonaisuuteen. Ammatillisen opetuksen työelämälähtöisyys luo luonnollisella tavalla kokonaisuuden. Luodussa tilanteessa on helppo poimia ammatillisen kehittymisen kannalta merkityksellisiä taitoja ja harjoitella niitä esimerkiksi simulaatioiden avulla. Perusopetuksessa on mahdollista harjoitella oppimisen perustaitojen lisäksi elämään ja…

Jatka

Lisännyt Mauri Laakso 31. tammikuu 2011 09:00 — Ei kommentteja

Helmikuun pelipaja 10.-12.2.2011 ohjelma

Helmikuun teoriapaja (I-paja) pidetään torstaina ja perjantaina 10.-12.2.2011. Toimintapaja (II-paja) alkaa alustusten ja puheenvuorojen jälkeen, ja kestää perjantai iltapäivän sekä lauantain 11.-12.2. Toimintapajassa osallistujat pääsevät mm. jakamaan ajatuksiaan ja kokemuksiaan sekä suunnittelemaan omia kehitystehtäviään.  Pelidemot jatkuvat myös lauantaina loppuen purkuun, jossa myös tilaisuus keskustella pelipedagogiikan mahdollisuuksista omassa opetustyössä.

Helmikuun pajassa…

Jatka

Lisännyt Mauri Laakso 20. tammikuu 2011 16:44 — Ei kommentteja

Helmikuuta odotellessa   Pelipedagogiikka perustuu kokemuksien tuottamiseen ja sen myötä kokemuksen reflektointi peleissä on tulevassa pajassa keskeinen teema. Reflektointi vaatii ohjaamista. Pelioppimisen ja erityisesti simulaatioden myötä ongelmakeskeinen oppiminen ja tutkiva oppiminen ja opetuksen ohjaaminen ovat keskiössä.


Pelioppimisessa arviointi on mielenkiintoinen teema ja tuo mukanaan myös narratiivisen…
Jatka

Lisännyt Mauri Laakso 13. tammikuu 2011 17:42 — Ei kommentteja

Pedagoginen täydennyskoulutus

Pedagogisen täydennyskoulutuksen Oppiminen ja opettaminen muuttuvissa ympäristöissä (OOMY) lukuvuoden 2011-2012 pääteemoina ovat verkko vaikuttamisen välineenä sekä koulun ja opettajuuden muuttuminen.

Osallistu yksittäisiin pajoihin tai suorita koulutuskokonaisuus (4-16 ov / 6-24 op), joka tukee kehittymistäsi työssäsi.

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää!

Lue lisää koulutusohjelmasta!


Blogiartikkelit

Belcanto laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna

Lähettänyt: Inari Gebhard, 18. maaliskuu 2020 kello 15:07

Inarti Gebhard : Belcanto laulunopetusta

Lähettänyt: Inari Gebhard, 18. maaliskuu 2020 kello 15:00

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna

Lähettänyt: Inari Gebhard, 22. elokuu 2018 kello 17:29

CICERO Learning -uutiskirje 6/2011 – joulukuu

Lähettänyt: Hannu Linturi, 5. tammikuu 2012 kello 07:57

Tapahtumat

Merkki

Lataa...

Oppaita ja opastusta välineisiin Mediapajasta

Halutko syventää teknistä osaamistasi? Otavassa on valittavana monia oppimispolkuja sosiaalisen median tiedottajakurssista aina audiovisuaalisen alan ammattitutkintoon saakka. Käytännössä ilmoittaudut yhdelle kurssille mutta voit poimia sisältöjä tarpeittesi mukaan.

Tutustu Mediapajaan!

Muut pajat

Muut pajat

Verkkopedagogiikan foorumi

SOMETU

Mediakasvatus.tv

© 2020   Created by Jukka Tikkanen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot