Verkkopedagogiikka

Opetushenkilöstön kompetenssit ja tulevaisuuden oppimisverkostot

Mauri Laakso
 • Mies
 • Helsinki
 • Suomi
Jaa Facebookissa Jaa

Mauri Laakso:n ystävät

 • Riina Thuren
 • Jari Sjölund
 • Jenni
 • Tiina Airaksinen
 • Tuomo Turja
 • Anne Rongas
 • Hannu Linturi
 • Ville Venäläinen

Mauri Laakso:n ryhmät

Vastaanotetut lahjat

Lahja

Käyttäjä Mauri Laakso ei ole vielä saanut lahjoja

Anna lahja

 

Mauri Laakso:n sivu

Mauri Laakso:n blogi

Pajojen pelijuonne sai oman sivun

Pelioppimisesta kiinnostuneet saivatoman sivunsa, jossa työskentely tapahtuu aina kuukauden pajan pelijuonteen aiheen parissa. Tällä kertaa se on arviointi. Pajassa taas uusi asiantuntija esittelee oman…

Jatka

Lähetetty 15. syyskuu 2011 kello 11:00

Peli oppimisen välineenä Lissabonin Aace-konferenssissa kesäkuussa

Istuin neljä päivää kynä kuumana Lissabonin yliopiston kirjallisuustieteen rakennuksessa, joten ammennettavaa riittää pitkälle syksyyn. Tässä päällimmäisiä peliajatuksia:

Chrystal Island on 3D-teknologiaan perustuva virtuaalimaailma, jossa pyritään luomaan oppimisen konteksti reaalimaailman monimuotoisista ilmiöistä.  Pelissä ratkaistaan peliroolien kautta tehtyjen tutkimusten avulla virtuaalimaailmaan luotuja ongelmia yhteisöllisesti tai yksilöllisesti. Lähtökohtana on…

Jatka

Lähetetty 21. heinäkuu 2011 kello 21:00

Joukkoistaminen tulevaisuuden työpanoksen jakamista

Tulevaisuuden tapa lisätä yleistä hyvin vointia lisääviä palveluja on jakaa tehtävät suuren kansan osan tehtäväksi niin, että muutaman tunnin työpanos tuottaa yhteisölliseksi työpanokseksi muutettuna satojen miestyövuosien työn. 

 

Viitteitä tällaisesta voidaan tulkita olevan  Micro Taskin Kansalliskirjastolle suunnittelemat myyräpelit, joiden tavoitteena on pelien pelaamisen avulla tarkistuttaa kansalla skannatut aineistot. Digitaalinen arkisto tulee olemaan kaikkien…

Jatka

Lähetetty 13. helmikuu 2011 kello 16:39

Peli, oppiminen ja arviointi.

Arvioinnin tulee olla oikeudenmukaista, läpinakyvää, luotettavaa ja monipuolista. Sen on mitattava oikeita asioita ja annettava mahdollisuus erilaisille oppijoille. Osallistavan oppimisen ja toiminnan tuottamat kokemukset muuttuvat tiedoksi reflektion kautta, jolloin keskeisessä roolissa on opettajan ohjaaminen. Arvioinnin on oltava myös kannustavaa ja ennustavaa. 

 

Itsearvioinnin tavoitteena on kehittää metakognitiivisia taitoja, jolloin ymmärrys itseen ja muiden olioiden…

Jatka

Lähetetty 13. helmikuu 2011 kello 16:30

Pelipajaa odotellessa

Pelipedagogiikan opetuskäytössä keskeistä on konteksti. Tällä tarkoitan sitä, että pelillä on kiinteä suhde ympärillä olevaan opiskeltavaan kokonaisuuteen. Ammatillisen opetuksen työelämälähtöisyys luo luonnollisella tavalla kokonaisuuden. Luodussa tilanteessa on helppo poimia ammatillisen kehittymisen kannalta merkityksellisiä taitoja ja harjoitella niitä esimerkiksi simulaatioiden avulla. Perusopetuksessa on mahdollista harjoitella oppimisen perustaitojen lisäksi elämään ja…

Jatka

Lähetetty 31. tammikuu 2011 kello 09:00

Kommenttitaulu

Sinun tulee olla Verkkopedagogiikka:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Verkkopedagogiikka

 • Ei vielä kommentteja!
 
 
 

Pedagoginen täydennyskoulutus

Pedagogisen täydennyskoulutuksen Oppiminen ja opettaminen muuttuvissa ympäristöissä (OOMY) lukuvuoden 2011-2012 pääteemoina ovat verkko vaikuttamisen välineenä sekä koulun ja opettajuuden muuttuminen.

Osallistu yksittäisiin pajoihin tai suorita koulutuskokonaisuus (4-16 ov / 6-24 op), joka tukee kehittymistäsi työssäsi.

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää!

Lue lisää koulutusohjelmasta!


Tapahtumat

Merkki

Lataa...

Oppaita ja opastusta välineisiin Mediapajasta

Halutko syventää teknistä osaamistasi? Otavassa on valittavana monia oppimispolkuja sosiaalisen median tiedottajakurssista aina audiovisuaalisen alan ammattitutkintoon saakka. Käytännössä ilmoittaudut yhdelle kurssille mutta voit poimia sisältöjä tarpeittesi mukaan.

Tutustu Mediapajaan!

Muut pajat

Muut pajat

Verkkopedagogiikan foorumi

SOMETU

Mediakasvatus.tv

© 2020   Created by Jukka Tikkanen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot