Verkkopedagogiikka

Opetushenkilöstön kompetenssit ja tulevaisuuden oppimisverkostot

Tiedot

Kieltenopetus

Äidinkielen, toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opetus tänään ja huomenna?

Jäsenet: 17
Uusimmat tapahtumat: Loka 4, 2012

tervetuloa – välkommen - tere tulemast – welcome - willkommen – bienvenue - bienvenido – benvenuto - καλωσήρθατε - добро пожаловать

Keskustelufoorumi

Sosiaalinen media ja kieltenopetus 1 vastaus 

Linkitetään tänne materiaaleja verkosta ja virrasta.Jatka

Tagit: media, sosiaalinen, kieltenopetus

Aloittaja: Sanna Brauer. Viimeisin vastaus jäseneltä Sanna Brauer Helmi 23, 2010.

RSS

Lataa... Ladataan syötettä

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Kieltenopetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Hannu Linturi 4. lokakuu 2012 11:02
Julkaisun nimi: Playing video games: A waste of time... or not? : Exploring the connection between playing video games and English grades
Tekijä: Uuskoski, Olli
Muu tekijä: Helsingin yliopisto, humanistinen tiedekunta, nykykielten laitos
Opinnäytteen taso: Pro gradu
Tiivistelmä: Tämä tutkielma käsittelee lukiolaisten englannin kielen arvosanojen ja luokkahuoneen ulkopuolella pelattujen videopelien yhteyttä. Teoriaosassa esitetään kielitieteellisiä perusteita sille, miksi videopelien pelaaminen saattaisi kehittää pelaajan englannin kielen taitoja. Kvantitatiivisessa tutkimuksessa kerättiin kyselylomakkeen avulla tietoja 495 vantaalaisen lukiolaisen arvosanoista, pelitottumuksista ja muista englantia sisältävistä luokkahuoneen ulkopuolisista aktiviteeteista. Tiedot käsiteltiin SPSS-tilasto-ohjelmassa. Tutkimuksessa videopelien pelaamisen ja englannin arvosanojen väliltä löytyi tilastollisesti merkittävä korrelaatio. Kun muut muuttujat vakioitiin, videopelit olivat tutkimuksessa tutkituista aktiviteeteista kaikkein vahvimmin yhteydessä englannin arvosanoihin. Korrelaatio ei selittynyt taustamuuttujilla kuten pelaajien ylipäätään paremmalla koulumenestyksellä tai sosioekonomisella asemalla. Jo vain 0-5 tuntia viikossa pelaavien arvosanat erosivat tilastollisesti merkittävästi niiden arvosanoista, jotka eivät pelanneet ollenkaan. Eri peligenrejen välillä oli eroja siinä, miten vahvasti ne olivat yhteydessä korkeampiin englannin arvosanoihin. Pelaajista 85% oli sitä mieltä, että pelaaminen on kehittänyt heidän englannin kielen taitojaan ainakin jonkin verran. Aktiivisimmista pelaajista 70% oli sitä mieltä, että pelaaminen on kehittänyt heidän taitojaan todella paljon. Pelaamisen määrä oli vahvasti yhteydessä siihen, miten paljon ja kuinka monella osa-alueella kielitaidon katsottiin parantuneen pelaamisen seurauksena. Pelaajat olivat keskimäärin aktiivisia myös muissa parempiin englannin arvosanoihin yhteydessä olevissa aktiviteeteissa, kuten Internetin käytössä ja lukemisessa. Aktiivisuus muissa aktiviteeteissa ei kuitenkaan selittänyt pelaajien korkeampia arvosanoja kokonaan. Luokkahuoneen ulkopuolella harrastettavat aktiviteetit selittivät yhdessä lähes kolmanneksen arvosanojen kokonaisvaihtelusta. Pojat pelasivat paljon enemmän videopelejä kuin tytöt. Pojilla oli myös korkeammat englannin arvosanat kuin tytöillä. Pojilla arvosanoihin vahvimmin vaikuttavat aktiviteetit liittyivät kiinteästi videopeleihin ja tietokoneisiin. Tytöillä arvosanoihin vaikuttavat tekijät olivat huomattavasti monipuolisempia. 

Johtopäätöksenä tutkimuksessa todetaan, että yhteys hyvien englannin arvosanojen ja videopelien pelaamisen välillä on kiistämätön. Tutkimuksessa ei kuitenkaan voida lopullisesti osoittaa, että pelaajien korkeammat arvosanat johtuisivat juuri pelaamisesta. Tutkijoita ja opettajia kehotetaan kuitenkin tunnustamaan videopelien kiistaton merkitys oppilaille ja heidän englannin kielen taidoilleen.
URI: URN:NBN:fi-fe201207066181 
http://hdl.handle.net/10138/35037
Kommentoinut Rauli Laakso 23. elokuu 2010 11:44
Sanna B kutsui minutkin tänne. Olikohan se erehdys? Liityin mukaan, mutta ...
Kommentoinut Sanna Brauer 23. helmikuu 2010 10:15
Kulttuuri ja kieli määrittävät identiteettiämme uudella tavalla verkossa. Uusi teknologia, uudet ratkaisut ja tuoreet tavat toimia luovat kiinnostavia ja innostavia paikkoja kohtaamiselle, kiinnostavien yhteisten aiheiden ympärille.

Kommentoinut Sanna Brauer 23. helmikuu 2010 10:08
Sosiaalinen kirjanmerkkipalvelu Delicious kertoo muiden löydöistä kielenopetuksessa. Kokeile esimerkiksi hakusanoja (tag) kielten opetus, kotimaiset kielet tai language skills. Luo oma profiilisi ja tallenna ja jaa myös omat arvokkaat verkkolöytösi.
Kommentoinut Tuija Salminen 23. helmikuu 2010 08:33
Tämä ryhmä on perustettu kieltenopettajien täydennyskoulutusta varten.
Kielitaituri on tiedotus-, ideointi- ja keskustelufoorumi kaikille kielten oppimisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille toimijoille.
 

Jäsenet (17)

 
 
 

Pedagoginen täydennyskoulutus

Pedagogisen täydennyskoulutuksen Oppiminen ja opettaminen muuttuvissa ympäristöissä (OOMY) lukuvuoden 2011-2012 pääteemoina ovat verkko vaikuttamisen välineenä sekä koulun ja opettajuuden muuttuminen.

Osallistu yksittäisiin pajoihin tai suorita koulutuskokonaisuus (4-16 ov / 6-24 op), joka tukee kehittymistäsi työssäsi.

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää!

Lue lisää koulutusohjelmasta!


Keskustelufoorumi

Sosiaalinen media ja kieltenopetus 1 vastaus 

Aloittaja: Sanna Brauer. Viimeisin vastaus jäseneltä Sanna Brauer Helmi 23, 2010.

Blogiartikkelit

Belcanto laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna

Lähettänyt: Inari Gebhard, 18. maaliskuu 2020 kello 15:07

Inarti Gebhard : Belcanto laulunopetusta

Lähettänyt: Inari Gebhard, 18. maaliskuu 2020 kello 15:00

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna

Lähettänyt: Inari Gebhard, 22. elokuu 2018 kello 17:29

CICERO Learning -uutiskirje 6/2011 – joulukuu

Lähettänyt: Hannu Linturi, 5. tammikuu 2012 kello 07:57

Tapahtumat

Merkki

Lataa...

Oppaita ja opastusta välineisiin Mediapajasta

Halutko syventää teknistä osaamistasi? Otavassa on valittavana monia oppimispolkuja sosiaalisen median tiedottajakurssista aina audiovisuaalisen alan ammattitutkintoon saakka. Käytännössä ilmoittaudut yhdelle kurssille mutta voit poimia sisältöjä tarpeittesi mukaan.

Tutustu Mediapajaan!

Muut pajat

Muut pajat

Verkkopedagogiikan foorumi

SOMETU

Mediakasvatus.tv

© 2020   Created by Jukka Tikkanen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot