Verkkopedagogiikka

Opetushenkilöstön kompetenssit ja tulevaisuuden oppimisverkostot

Paja 8.-10.9.2011: Kansalaisvaikuttaminen ja arkipäivän oppiminen

Tiedot

Paja 8.-10.9.2011: Kansalaisvaikuttaminen ja arkipäivän oppiminen

Jäsenet: 4
Uusimmat tapahtumat: Loka 6, 2011

PAJAKUVAUS

Verkossa voidaan palata demokratian juurille ja samalla mennä yhteisessä suunnittelussa ja päätöksenteossa pidemmälle kuin oli mahdollista ennen sähköisiä välineitä ja yhteistä verkkoa. Onnistuessaan uudet toimintamallit auttavat meitä tekemään viisaampia ja pitävämpiä päätöksiä, joissa eri näkökulmat on puitu ennen päätöstä, osana suunnittelua eikä vasta useiden valituskierrosten siivittäminä. Sosiaalisessa mediassa yksilönvapaus on vapautta osallistua ja kokea omistajuutta yhteisiin asioihin. Yhteisöllinen tiedonmuodostus arvottaa tietoa toisin kuin ennen, ja asiantuntijuuden määritelmät muuttuvat.

Kansalaisvaikuttamisessa on kyse osallistujien omista tavoitteista ja toiveista rakentuvasta kokonaisuudesta, jossa kehitetään, tutkitaan ja haetaan keinoja sekä kehitetään taitoja vaikuttaa omaan elinympäristöön.  Vaikuttamisen tapoja haetaan mm. avoimien foorumien suunnittelulla ja yhteistyöllä kaupungin virkamiesten kanssa. Lisäajatuksia ja toimivia ratkaisuja haetaan lisäksi yhteisellä kehittämisellä sekä eri alan asiantuntijoiden ja pioneerien avulla. Kansalaisvaikuttamisen ohella pajassa teemaksi nousee myös arkipäivän oppimista.

 

Kansalaisvaikuttamisen rinnakkaisohjelmina:

- Sosiaalinen media yleissivistävässä koulutuksessa -koordinointihankkeen road show´n avaus, esim. ilmiöpohjaisen oppimisen work shop

- Mobiilioppimisen työpaja

- Sosiaalisen median tiedottajakurssi

- Tulevaisuuden tutkimuksen Delfoi-paja


Keskustelufoorumi

Tässä ryhmässä ei ole vielä keskusteluita.

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Paja 8.-10.9.2011: Kansalaisvaikuttaminen ja arkipäivän oppiminen:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

 

Jäsenet (3)

 
 
 

Pedagoginen täydennyskoulutus

Pedagogisen täydennyskoulutuksen Oppiminen ja opettaminen muuttuvissa ympäristöissä (OOMY) lukuvuoden 2011-2012 pääteemoina ovat verkko vaikuttamisen välineenä sekä koulun ja opettajuuden muuttuminen.

Osallistu yksittäisiin pajoihin tai suorita koulutuskokonaisuus (4-16 ov / 6-24 op), joka tukee kehittymistäsi työssäsi.

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää!

Lue lisää koulutusohjelmasta!


Tapahtumat

Merkki

Lataa...

Oppaita ja opastusta välineisiin Mediapajasta

Halutko syventää teknistä osaamistasi? Otavassa on valittavana monia oppimispolkuja sosiaalisen median tiedottajakurssista aina audiovisuaalisen alan ammattitutkintoon saakka. Käytännössä ilmoittaudut yhdelle kurssille mutta voit poimia sisältöjä tarpeittesi mukaan.

Tutustu Mediapajaan!

Muut pajat

Muut pajat

Verkkopedagogiikan foorumi

SOMETU

Mediakasvatus.tv

© 2019   Created by Jukka Tikkanen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot